vrijdag 26 oktober 2012

Braamhuis

Vanaf 1 december ben ik vrijwilliger bij het Braamhuis in Zevenaar.


 Het Braamhuis is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun familie en mantelzorgers, waar zij  voor een kopje koffie, een gesprek, maar ook voor activiteiten terecht kunnen. 

Ik ga daar een aantal activiteiten organiseren en heb daar veel zin in.
Op 11 december gaan we vilten. We gaan kerstballen  maken en/of kerstengeltjes. Voor de mensen die al wat meer kunnen is er ook de mogelijkheid om een kerstlap te vilten.

Op 20 december gaan we kerstengeltjes maken van kralen.Én vanaf 8 januari hebben er een heus Braamhuis Breicafé. 
In het breicafé is iedereen welkom die kan of wil leren haken, breien, borduren, patchworken enz ……Eigenlijk alles wat je met wol en stof kunt doen. 
Mensen kunnen hun eigen werk meenemen, maar kunnen ook van onze spullen gebruik maken. 

Voor dit soort activiteiten hebben we veel spullen nodig.
Het idee is om een wolmand  en stofmand te maken die gevuld wordt met (restjes) wol  en stof. Wie er iets uit haalt, stopt er ook weer wat in. De hoeveelheid maakt niets uit. Zo blijft de mand altijd gevuld.

 
We willen natuurlijk starten met een goed gevulde mand.
Heb je nog wol, stof en/of andere zaken over die je niet meer gebruikt (of wil doneren) laat het me weten. Ik kom het graag ophalen.Als ik een goed gevulde mand heb, vind ik het ook leuk als je dan weer wat mee kunt nemen dat je zelf weer kunt gebruiken. Ik ben van mening dat we zo, met heel weinig geld, heel veel mensen blij kunnen maken. 
Maar goed dit is nog heel even toekomstmuziek..........

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Ik heb nog geruite rood/gele gordijnen. Misschien nog wel meer lappen die ik niet gebruik.Ik ga voor je kijken. Wol heb ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk kralen-engeltje. Heb je daar een patroontje van?

    BeantwoordenVerwijderen