maandag 8 april 2013

granny's voor kleding 1

Afgelopen maand ben ik veel bezig geweest met kleding. Ik heb n.l. een cursus moulage gevolgd.  Echt leuk om te doen en makkelijker dan patroontekenen. 
Je maakt eigenlijk je patroon vanuit een rechte lap, meteen op de persoon zelf.
Terwijl ik daar zo mee bezig was bedacht ik me dat je er haken natuurlijk ook heel veel leuke dingen kunt mouleren en dat je dat eigenlijk ook wel al doet als je voor jezelf iets maakt.

Toen ik op internet ging rondsnuffelen kwam ik allerlei leuke patronen tegen. Tot mijn verbazing ook heel veel patronen die met allemaal vierkantjes gemaakt worden. 
Dus kon ik 2 dingen aan een koppelen. Kijken hoe de vierkantjes in de kledingstukken zijn opgebouwd...... én verder gaan met mijn 365-granny project.

Jessica Tromp heeft een hele website met kleding, haken, breien, borduren enz. De moeite waard om eens te bekijken. 
Ik vond de patroontekeningen, in het begin, niet zo makkelijk te lezen. Ze zijn rond getekend, maar in werkelijkheid zijn ze vierkant. Het heeft even wat hersenactiviteit gekost om de granny's zonder fouten te kunnen maken.

Deze vierkantjes zijn het eerste resultaat. Ik kon in  eerste instantie de patronen niet meer terug vinden op de site. Gelukkig heeft mijn man me geholpen en kan ik nu de patronen delen.

klik hier voor patroon
De patronen die nu volgen staan allemaal op dezelfde pagina.
Dit is het 2e patroontje

dit is het 7e patroontje

en het 6e patroontje

het 3e patroontjehet 4e patroontje

Het 5e patroon is een heel groot patroon. Dat heb ik wat aangepast zodat het iets beter bij de rest past. Ik ben na 5 toeren gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten